Log in om dit te volgen  
Volgers 0
Bob

How-to: Goedkoper briefpakkertjes verzenden met postNL

Afgelopen dagen lees ik steeds vaker dat mensen hier boetes krijgen omdat ze te weinig gefrankeerd hebben op hun post. Voor jezelf niet leuk maar ook voor je klanten niet leuk natuurlijk! Gelukkig is er een manier om goedkoop te verzenden met een hele kleine kans op die boete! 

Voorheen toen ik nog veel aan handel deed kwam ik via een concullega achter een trucje om voor het standaard briefpost tarief (73 cent op dit moment?) brievenpus pakketjes te kunnen versturen. 

Voorbeeld: ik wil 8 micro usb kabels versturen in een bubbel-envelop. Normaal zou je hier ongeveer 4-5 postzegels op moeten plakken. 

Stap 1: maak een account aan bij postNL

Stap 2: koop je frankering online, kies voor de optie van briefpost, dit is hetzelfde als 1 postzegel. 

Stap 3: print je frankering zelf uit (Een Dymo is hierbij erg handig, anders even creatief zijn) en plak het op je brievenbus pakketje. 

Stap 4: Breng je brievenbus pakketje naar een postNL minipost of ander soortgelijke zaak (Ako of iets dergelijks)

Stap 5: Meestal staat er naast de weegschaal voor pakketten een bak waar alle brievenbus pakketjes ingaan die in de winkel gewogen zijn, hier kan je zelf ook je eigen pakket in gooien. 

 

That's it! 

Waarom werkt het? De post die via die box gaat word 9 van die 10 keer niet nog eens door postNL gewogen op het sorteercentrum, omdat ze er vanuit gaan dat het alleen post is die in de winkel gefrankeerd is. Er is nog steeds een kleine kans dat het gebeurt, maar het gebeurde mij destijds slechts 1x terwijl ik ruim 100 pakketjes op die manier heb verstuurd.

 

Heb je nou geen Dymo of andere labelprinter? Je kan er ook gewoon een postzegel op plakken, dan heb je denk ik alleen wel een iets grotere kans dat hij er tussen uit gevist word en alsnog gewogen. 

Helaas had de beste man van de minipost vlak bij mijn huis me op een gegeven moment door en wilde de pakketjes controleren voordat ik ze in de bak gooide, zorg dus dat je het niet opvallend vaak doet :P 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Waarom zou je stelen als je gewoon je klant de verzendkosten kunt laten betalen?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Op 21 mei 2016 at 14:55, rick1997 zei:

Waarom zou je stelen als je gewoon je klant de verzendkosten kunt laten betalen?

Het is niet de bedoeling om te stelen, maar er is vaak onduidelijkheid over hoeveel postzegels je nou ergens op moet plakken. Als je niet wilt dat je klanten eerst met iDeal portokosten moeten betalen voordat ze hun pakket krijgen, kan je het dus via deze manier voorkomen. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!


Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.


Nu inloggen
Log in om dit te volgen  
Volgers 0

Forum-China

Forum-China. Alles over het bestellen en importeren uit China. Wordt lid van het forum en blijf op de hoogte van de leukste producten uit China.

Kom alles te weten over het bestellen en importeren van producten uit China. Lees de Reviews van onze gebruikers en deel je ervaringen met het shoppen uit China!.

Populaire Chinese producten