Log in om dit te volgen  
Volgers 0
Maximilianus

Brief met boete van advocaat

Beste,

Ik heb ongeveer twee maande geleden twee lege houten Rolex dozen uit Thailand besteld voor persoonlijk gebruik.

Na een maandje stonden ze bij de douane en kreeg ik een brief dat ze onderschept waren en dat ik moet tekenen zodat ze vernietigd kunnen worden, ik heb daar toen niet op gereageerd.

Enkele weken later kreeg ik een brief van Monard Law (soort van advocatenbureau). In deze brief staat een boete van 400€ (200€ per doos) die binnen de 14 dagen betaald moet worden, zoniet zal ik vervolgd worden door de rechtbank. Ook zit er in de bijlage een verklaring bij die ik moet ondertekenen om afstand te nemen van de goederen die inbreuk maken op de merkenrechten van de vennootschap naar Zwitsers recht Rolex. Ook is er een vragenlijst waarbij ik mijn gegevens moet invullen.

Het kan toch niet dat je een boete van 400 moet betalen voor twee simpele kartonnen doosjes? Bij drugs of wapens zou ik het nog begrijpen.

Nu is mijn vraag zal ik deze invullen of erop ingaan, of moet ik gewoon niet reageren?

 

Alvast bedankt

 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Gewoon niet op reageren! voor 2 doosjes gaan ze je echt niet aanklagen. het meest misdadige eraan vind ik dat ze jou nu geld proberen afhandig te maken door te gaan dreigen.je zou eigenlijk daarvoor hun moeten aanklagen.ik vind dat meer misdadig dan 2 lege kartonnen doosjes met een Rolex logo erop kopen. schijnbaar is het ook altijd makkelijker om onschuldige kopers aan te pakken dan de makers ervan.

jij weet tenslotte toch ook niet direct of het nep is.. als een verkoper zegt het is echt en het blijkt achteraf nep vind ik niet dat ze jou moeten aanpakken.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Nu begint het wel raar te worden, want twee weken na de eerste brief heb ik weer twee aangetekende brieven ontvangen die weer een bedrag van 400€ vragen. En er staat ook vermeld dat ik niet heb gereageerd op de eerste brief en dat de dozen nu vernietigd zijn.

Moet ik er nu op reageren of gewoon zo laten, want ik wil niet dat de deurwaarder langs komt.

 

Alvast bedankt

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Gewoon zo laten, en ook geen brieven tekenen. niet open doen voor de postbode of weigeren het aan te nemen,

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!


Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.


Nu inloggen
Log in om dit te volgen  
Volgers 0

Forum-China

Forum-China. Alles over het bestellen en importeren uit China. Wordt lid van het forum en blijf op de hoogte van de leukste producten uit China.

Kom alles te weten over het bestellen en importeren van producten uit China. Lees de Reviews van onze gebruikers en deel je ervaringen met het shoppen uit China!.

Populaire Chinese producten